Agencija MTT, zavarovalne storitve

 

domov/ storitve/ kolesarski produkt/ kombinacija zavarovanj kolesarjev / modra kombinacija kolesarskih zavarovanj

NA KOLO: Modra kombinacija kolesarskih zavarovanj

Ob nakupu modre kombinacije kolesarskih zavarovanj pridobite vključitev v zavarovanje odgovornosti z zavarovalno vsoto 20.000 eur, nezgodno zavarovanje za primer smrti (6.500 eur) in invalidnosti (13.000 eur) ter zdravstveno zavarovanje v tujini: športno zavarovanje TUJINA z zavarovalno vsoto 10.000 eur.

Zakaj brez sklenjenega zavarovanja odgovornosti in nezgodnega zavarovanja ne bi smel/-a sesti na kolo?

Po navedbah revije Avto Magazin se je v letu 2022 hudo poškodovalo 238 kolesarjev. Delež smrtnih žrtev med kolesarji v obdobju zadnjih 5 let pa je znašal 9 odstotkov vseh umrlih v prometu (samo v obdobju jan-okt 2023 je bilo po podatkih Javne Agencije RS za varnost v prometu slednjih 76). Članek ne navaja statistike nesreč, ki so jih povzročili kolesarji, so pa časopisne naslovnice polne zgodb- tudi takih, ki so se končale s smrtjo. Koliko je v takem primeru vredno človeško življenje? Kako boste plačali odškodnino, če se kaj podobnega zgodi vam? Ste zaščitili svoje vzdrževane družinske člane, če se vam pripeti nesreča, za katero bo potrebno dolgotrajno zdravljenje ali celo sprememba načina življenja? Ne razmišljajte predolgo - ko pride do nesreče, je običajno že prepozno!

V razmislek navajamo še nekaj člankov: "Kolesarji padali kot keglji", "Po usodnem trčenju kolesarja in pešca: potrebni strpnost in ustrezna infrastruktura", "Huda kolesarska nesreča".

Zdravstvenega zavarovanja v tujini ne potrebujem, saj že imam sklenjeno individualno ali družinsko zdravstveno zavarovanje v tujini.

Vaša trditev delno drži, in sicer v primeru dopustovanja v tujini. Če pa vaše preživljanje časa v tujini vključuje kolesarski trening, potem si z družinskim zavarovanjem v tujini brez doplačila za športni rizik ne boste mogli pomagati v primeru poškodbe.

Sklenjeno imam letno polico Tujina z doplačilom za kolesarjenje, zato športnega zavarovanja Tujina ne potrebujem.

Res je. Sedaj pa še enkrat primerjajte ceno vašega zavarovanja in ceno modre kartice, ki vključuje še zavarovanje odgovornosti in nezgodno zavarovanje ...

Športnega zavarovanja TUJINA ne potrebujem, saj imam Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja.

O prednostih zavarovanja Tujina v primerjavi z Evropsko kartico si lahko preberete na strani zavarovanja Tujina.

Kako naj vem ali je modra kartica res prava zame?

V kolikor kolesarite v tujini, vam priporočamo vsaj izbiro modre kartice, saj vključuje zdravstveno zavarovanje v tujini: športno zavarovanje TUJINA. V primeru škode pokličete brezplačno asistenčno številko, sporočite številko sklenjenega zavarovanja ter situacijo, v kateri ste se znašli. Vse ostalo bo uredil asistenčni center.

Že povzročena škoda na domačih tleh vam lahko povzroči veliko skrbi in izgubo finančnih sredstev. Reševanje mednarodne škode pa lahko postane vaša prava nočna mora, sploh če je zahtevek tretje osebe neupravičen. Ob sklenitvi zavarovanja odgovornosti imetnika kombinacije kolesarskih zavarovanj za nemoten potek reševanja škode (v kolikor za to obstaja temelj) prevzame zavarovatelj, ki v primeru krivde zavarovane osebe tudi plača sodne stroške in odškodnino.

S kolesarjenjem se (vi ali vaš otrok) ukvarjate praktično vsak dan ali pa vsaj večkrat tedensko. Torej je priložnosti za poškodbe veliko. Če nimate sklenjenega nezgodnega zavarovanja ali pa zadostnega kritja slednjega, če nimate kolesa večje vrednosti, potem je modra kartica minimalna izbira z vidika vaše varnosti in zaščite družine. Za višje kritje nezgodnega zavarovanja vam svetujemo sklenitev šolskega nezgodnega zavarovanja za vašega otroka oz. ene od oblik individualnega nezgodnega zavarovanja.BELA KOMBINACIJA

ZELENA KOMBINACIJA

MODRA KOMBINACIJA

SREBRNA KOMBINACIJA

ZLATA KOMBINACIJA

KOMBINACIJA PO MERI


Prijava na e- novice:
Podrobno o kolesarski kartici: